Portugal had ook verkiezingen!

portugal-had-ook-verkiezingen!

13-10-21 08: 47: 00,

Op zondag 26e september, op dezelfde dag als de Duitse verkiezingen, werden in Portugal gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Nou en! De helft van de Portugezen nam niet de moeite om te gaan stemmen, en in vergelijking met Duitsland wekte de gebeurtenis weinig internationale belangstelling.

Portugal is geen land van de eerste rang, en de meeste niet-Portugeessprekenden zijn het historische belang van het land vergeten, omdat het het laatste land was dat veel van zijn koloniën verloor. De verkiezingen hebben de regering niet veranderd en hebben ook geen echte gevolgen gehad – ondanks de roep om een kabinetswijziging na de stemming, zal alles bij het oude blijven op nationaal niveau, en waarschijnlijk ook op lokaal niveau.

Ja, de centrum-linkse socialisten (of PS), dominante partner in de regeringscoalitie, hebben een paar gemeenten verloren van de leidende oppositiepartij, de centrum-rechtse sociaal-democraten (PSD). Dat gebeurt meestal bij gemeenteraadsverkiezingen, als de samenstelling van de nationale regering niet op het spel staat.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: