Staat de wereld voor een energiecrisis met ernstige gevolgen?

12-10-21 10: 37: 00,

Hoge prijzen in de VS en Europa, aanbodtekorten in China en India

Gepubliceerd op 13. Oktober 2021 door Red.

Energie is moeilijk te verkrijgen op dit moment. In sommige provincies van China wordt de elektriciteit gerantsoeneerd, in Europa worden extreem hoge prijzen betaald voor vloeibaar petroleumgas en in India zullen de elektriciteitscentrales binnenkort geen steenkool meer hebben. En de gemiddelde prijs van een gallon gewone benzine in de Verenigde Staten bedroeg vrijdag $3,25, bijna het dubbele van wat het was in april 2021 (1,72), schrijft de online editie van de Washington Post.

In de aanloop naar de wereldwijde klimaatconferentie in Glasgow in november zet de plotselinge energiecrisis de gestresste toeleveringsketens nu al onder druk, wakkert zij de geopolitieke spanningen aan en doet zij vragen rijzen over

” Lees verder

%d bloggers liken dit: