Van gorilla’s en hyena’s: een ex-topmanager belicht de afgronden van de neo-feodale elites

van-gorilla’s-en-hyena’s:-een-ex-topmanager-belicht-de-afgronden-van-de-neo-feodale-elites

13-10-21 08: 34: 00,

Hans-Christian Lange behoorde zelf ooit tot de invloedrijke kringen die het lot van het land en de wereld bepalen. Om te voorkomen dat hij zelf een roofdier werd, veranderde hij van kant. In zijn nieuwe boek geeft hij een psycho- en sociogram van de heersende geld- en politieke kaste en stelt hij: “Aan hun daden zult gij hen kennen.” In een interview met NachDenkSeiten heeft de politiek activist het over in bunkers verschuilde afpersers, verstoten “emmer mensen”, maar ook over neoliberale ecos en fundies. Toch blijft hij optimistisch. Ralf Wurzbacher sprak met hem.

Personalia
Hans-Christian Lange, geboren 1957, was adviseur van de kanselarij onder Helmut Kohl en beleidschef van minister van Sociale Zaken Norbert Blüm (beiden CDU) in de 1980s tot de toenmalige Daimler-baas, vooraanstaand sociaal-democraat Edzard Reuter, hem in dienst nam. Wegens mensenrechtenschandalen kwam Lange in de jaren 2010 in conflict met de top van de auto-industrie. Hij baarde opzien als oprichter van de eerste Duitse vakbond voor handarbeiders en onderaannemers, “Sociale Vrede”, en als activist in de door Sahra Wagenknecht (Die LINKE) geïnitieerde protestbeweging “Aufstehen”,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: