Amerikaanse mariniers op Taiwan: Grote provocatie, maar geen nieuws

amerikaanse-mariniers-op-taiwan:-grote-provocatie,-maar-geen-nieuws

14-10-21 08: 59: 00,

Toen de Wall Street Journal onlangs meldde dat Amerikaanse speciale troepen en mariniers al meer dan een jaar in het geheim in Taiwan gestationeerd zijn om hun Taiwanese tegenhangers te trainen, werd dat beschouwd als baanbrekend nieuws. Het werd gevolgd door krantenkoppen zoals “The Guardian’s, Secret group of US military trainers has been in Taiwan for at least a year,” waarin werd beweerd dat de onthullingen werden gedaan na “provocatieve” stappen van Peking.

Dit is echter niet waar. Het werd in feite gemeld zodra het eind vorig jaar gebeurde.

The Diplomat in een november 2020 artikel getiteld, “US Marine Raiders Arrive in Taiwan to Train Taiwanese Marines,” zou Taiwanese media citeren als onthullingen over de Amerikaanse inzet. Ook werd opgemerkt dat Amerikaanse troepen sinds 1979 geen voet meer op Taiwan hadden gezet.

Ook vorig jaar,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: