Analyse waarschuwt dat biodiversiteit wereldwijd onder ‘veilige grens’ zit in aanloop naar COP 15

analyse-waarschuwt-dat-biodiversiteit-wereldwijd-onder-‘veilige-grens’-zit-in-aanloop-naar-cop-15

14-10-21 02: 42: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen worden gelezen in 51 talen door het “Translate Website” drop down menu te activeren op de bovenste banner van onze homepage (Desktop versie).

De biodiversiteit van de wereld is gedaald tot onder de ‘veilige limiet’, suggereren onderzoekers, omdat habitatvernietiging en landbouw hun tol eisen van de natuur.

Vooruitlopend op de 2021 VN-conferentie over biodiversiteit (COP 15) heeft het museum de Biodiversity Trends Explorer gelanceerd, een online-instrument waarmee iedereen, van het publiek tot beleidsmakers, kan zien hoe de biodiversiteit van verschillende regio’s in de loop der tijd is veranderd.

Volgens een nieuwe analyse van meer dan 58,000 soorten door wetenschappers van het museum heeft het VK nog maar de helft van zijn volledige biodiversiteit over, waarmee het in de onderste 10% van de landen ter wereld zit.

Met een gemiddelde van slechts 53% van de inheemse fauna intact, ligt het achter op landen als de VS en China na de wijdverspreide vernietiging van de habitats van de zeventiende tot de negentiende eeuw.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: