Ankara’s penetratie in Centraal-Azië dreigt pan-Turks extremisme naar de grens van Rusland te brengen

ankara’s-penetratie-in-centraal-azie-dreigt-pan-turks-extremisme-naar-de-grens-van-rusland-te-brengen

14-10-21 02: 39: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het vervolgkeuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

De regio Centraal-Azië is al duizenden jaren de locatie van eindeloze conflicten en concurrentie tussen grootmachten, omdat het een kruispunt is voor de Oost-West handelsroutes. Scythen, Hunnen en verschillende stammen van Turken en Mongolen, naast een overvloed aan andere groepen, hebben de regio doorkruist. In de 19e eeuw was Centraal-Azië gastheer van het zogenaamde Grote Spel tussen het Britse en het Russische Rijk, en in de laatste twee decennia hebben de VS een serieuze poging gedaan om er een permanente aanwezigheid te vestigen. Maar net nu de VS zich terugtrekt uit Afghanistan, doet Ankara serieuze pogingen om de dominante Russische en Chinese invloeden in de regio te verdringen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: