Aspirine verlaagt risico op COVID: Nieuwe bevindingen ondersteunen voorlopig Israëlisch onderzoek

aspirine-verlaagt-risico-op-covid:-nieuwe-bevindingen-ondersteunen-voorlopig-israelisch-onderzoek

14-10-21 02:23:00, De behandeling verminderde het risico van het nodig hebben van mechanische beademing met 44%. Intensive Care-opnames waren lager met 43%, en de totale sterfte in het ziekenhuis daalde met 47%.

Jerusalem Post:

De behandeling verminderde het risico van het nodig hebben van mechanische beademing met 44%. Intensive Care-opnames waren lager met 43%, en de totale sterfte in het ziekenhuis daalde met 47%.

Over-de-toonban aspirine zou de longen van COVID-19 patiënten kunnen beschermen en de noodzaak van mechanische beademing kunnen minimaliseren, volgens nieuw onderzoek aan de George Washington University.

Het team onderzocht meer dan 400 COVID-patiënten uit ziekenhuizen in de hele Verenigde Staten die aspirine nemen die geen verband houdt met hun COVID-ziekte, en ontdekte dat de behandeling het risico op verschillende parameters met bijna de helft verminderde: de noodzaak van mechanische beademing met 44%, ICU-opnames met 43%, en totale sterfte in het ziekenhuis met 47%.

“Toen we leerden over het verband tussen bloedstolsels en COVID-19, wisten we dat aspirine – gebruikt om beroerte en hartaanval te voorkomen – belangrijk zou kunnen zijn voor COVID-19 patiënten,” zegt Dr. Jonathan Chow van het studieteam. “Ons onderzoek vond een associatie tussen lage-dosis aspirine en verminderde ernst van COVID-19 en overlijden.”

Lage dosis aspirine is een gebruikelijke behandeling voor iedereen die lijdt aan bloedstollingsproblemen of in gevaar is voor een beroerte, waaronder de meeste mensen die een hartaanval of een myocardinfarct hebben gehad. Hoewel het coronavirus de luchtwegen aantast, is het in verband gebracht met bloedstolsels in de kleine bloedvaten, waardoor minuscule verstoppingen in het pulmonale bloedsysteem ontstaan, wat leidt tot ARDS – acuut ademnoodsyndroom.

Israëlische onderzoekers bereikten soortgelijke resultaten in een inleidende proef in het Barzilai Medisch Centrum in maart. Naast het effect op bloedstolsels stelden zij vast dat aspirine immunologische voordelen had en dat de groep die het nam 29% minder kans had om geïnfecteerd te raken met het virus in de eerste plaats.

“Aspirine is goedkoop, gemakkelijk toegankelijk en miljoenen mensen gebruiken het al om hun gezondheidsproblemen te behandelen,” zegt Chow. “Het ontdekken van deze associatie is een enorme winst voor degenen die het risico van enkele van de meest verwoestende effecten van COVID-19 willen verminderen.”

Aspirine heeft weliswaar een aanzienlijk effect op het verminderen van bloedstolsels, maar kan ook bloedingsstoornissen en maagzweren veroorzaken en heeft schadelijke bijwerkingen bij patiënten bij wie de behandeling niet is geïndiceerd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: