Beter dan Hydroxychloroquine? Twee nieuwe studies tonen aan dat Quercetine de resultaten van COVID verbetert – Gemakkelijker te verkrijgen

beter-dan-hydroxychloroquine?-twee-nieuwe-studies-tonen-aan-dat-quercetine-de-resultaten-van-covid-verbetert-–-gemakkelijker-te-verkrijgen

14-10-21 10:34:00,

Twee studies suggereren dat deze antivirale, bloedstollingsremmende en ontstekingsremmende stof een alternatief is voor hydroxychloroquine. Bovendien is het veel minder duur, gemakkelijker te verkrijgen en verdwijnt COVID sneller dan bij degenen die pijnstillers en antibiotica kregen. Waar zijn de media? schrijft Dr. Joseph Mercola.

Twee recent gepubliceerde studies bevestigen dat quercetine nuttig is als aanvullende therapie bij de vroege poliklinische behandeling van milde SARS-CoV-2-infectie
In de ene studie verdween het virus bij SARS-CoV-2-patiënten die quercetine kregen naast pijnstillers en een antibioticum sneller dan van degenen die alleen pijnstillers en antibiotica kregen, en een groter aantal patiënten meldde vermindering van de symptomen.

In de tweede studie verminderde dagelijkse toevoeging van quercetine gedurende een maand de frequentie en de duur van de ziekenhuisopname, de behoefte aan niet-invasieve zuurstoftherapie, de intensive care en het aantal sterfgevallen.

Quercetine heeft antivirale, bloedstollingsremmende, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, die allemaal van belang zijn bij de behandeling van SARS-CoV-2-infectie.

Quercetine remt ook de binding van specifieke spike-eiwitten aan uw ACE2-receptoren, waardoor het virus wordt geblokkeerd in zijn vermogen om uw cellen te infecteren. Het is ook aangetoond dat het virale eiwitten die cruciaal zijn voor de replicatie van SARS-CoV-2 direct neutraliseert.

In een nieuwsbrief van 21 augustus 2021,1 besprak Dr. Michael Murray het gebruik van quercetine voor de symptomen van luchtweginfecties. In november 2020 had hij een “zeer milde en korte aanval van COVID-19” gehad en een van zijn “geheime wapens”, zo gelooft hij, zou quercetine geweest kunnen zijn.

Hij vertelt ook over een anekdotisch verhaal van een vriend die verdachte ademhalingssymptomen kreeg. Zijn vriend had een aantal supplementen genomen waarvan gezegd werd dat ze bescherming boden, maar voelde zich nog steeds niet goed.

Wat bleek, het enige dat hij niet had ingenomen was quercetine, en zodra hij dat deed, diezelfde dag, begonnen zijn symptomen te verdwijnen. Deze ervaring, zegt Murray, “komt overeen met de resultaten van twee klinische onderzoeken” die onlangs zijn gepubliceerd.

Quercetine lijkt een veilig, veel goedkoper en gemakkelijker te verkrijgen alternatief te zijn voor hydroxychloroquine, en het werkt via een vergelijkbaar mechanisme, waarbij zink in de cellen wordt gedreven om de virale replicatie te stoppen.

Statistische verbetering van klinische resultaten

In de eerste studie,2 werden 42 COVID-19 poliklinische patiënten verdeeld in twee groepen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: