Britse officiële cijfers: Gevaccineerden waren in september goed voor 82% van de Covid-19 sterfgevallen, 69% van de ziekenhuisopnames en 54% van de gevallen

britse-officiele-cijfers:-gevaccineerden-waren-in-september-goed-voor-82%-van-de-covid-19-sterfgevallen,-69%-van-de-ziekenhuisopnames-en-54%-van-de-gevallen

14-10-21 04:13:00,

Uit de laatste officiële gegevens van Public Health in Engeland, het enige land met gedetailleerde wekelijkse gegevens, blijkt dat de gevaccineerde populatie goed was voor meer dan 82% van de Covid-19 sterfgevallen in september, terwijl ook 69% van de ziekenhuisopnames en 54% van de vermeende Covid-19-gevallen van 11 september tot en met 8 oktober voor rekening kwamen van de gevaccineerden, bericht Theexpose.uk.

Het Covid-19 Statistical Report is een wekelijks verslag over Covid-19-gegevens dat wordt gepubliceerd door Public Health Scotland, en de laatste update, gepubliceerd op 13 oktober, bevestigt dat de situatie voor de volledig gevaccineerde bevolking met de week verslechtert, terwijl de situatie voor de ongevaccineerde bevolking verbetert.

Tabel 16 van het verslag bevestigt dat de meerderheid van de Covid-19 gevallen zich in de week van 11 september 2021 onder de ongevaccineerde bevolking heeft voorgedaan, goed voor 13.553 gevallen. Terwijl de volledig gevaccineerde bevolking niet ver achterbleef met 12.120 gevallen. In de drie weken daarna hebben de volledig gevaccineerden echter de meerderheid van de gevallen voor hun rekening genomen, waarbij het verschil tussen de ongevaccineerden met de week groter wordt.

Bron

Het totale aantal gevallen naar vaccinatiestatus, zoals bevestigd door de bovenstaande tabel, tussen 11 september en 8 oktober 2021 was als volgt:

  • Ongevaccineerde bevolking = 39.166 gevallen
  • Gedeeltelijk gevaccineerde bevolking = 5.049 gevallen
  • Volledig gevaccineerde bevolking = 40.223 gevallen

Dit betekent dat de gevaccineerde bevolking 54% van de Covid-19 gevallen tussen 11 september en 8 oktober voor haar rekening nam, terwijl de ongevaccineerde bevolking 46% voor haar rekening nam.

Het verschil tussen de gevaccineerden en de ongevaccineerden wordt echter veel groter als het gaat om ziekenhuisopnames, waarbij de volledig gevaccineerden sinds ten minste juli 2021 verantwoordelijk zijn voor de meerderheid van de ziekenhuisopnames voor Covid-19.

Bron

Uit bovenstaande tabel blijkt dat de ongevaccineerde 60-plussers tussen 11 september en 8 oktober slechts 11% van de Covid-19 ziekenhuisopnames voor hun rekening namen, terwijl de gevaccineerde 60-plussers 89% voor hun rekening namen.

Het totale aantal ziekenhuisopnames per vaccinatiestatus voor alle leeftijdsgroepen tussen 11 september en 8 oktober 2021, zoals bevestigd door tabel 17 van het PHS-verslag, was als volgt:

  • Ongevaccineerde bevolking = 868
  • Gedeeltelijk gevaccineerde bevolking = 106
  • Volledig gevaccineerde bevolking = 1850

Dit betekent dat 69% van de Covid-19 ziekenhuisopnames tussen 11 september en 8 oktober 2021 voor rekening kwam van de gevaccineerde bevolking,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: