De klimaatbom: Het falen om het onuitsprekelijke te confronteren, en de weg vooruit

de-klimaatbom:-het-falen-om-het-onuitsprekelijke-te-confronteren,-en-de-weg-vooruit

14-10-21 08: 45: 00,

In de laatste 50 jaren zijn er twee grote bedreigingen geweest voor het leven op onze planeet. De eerste, de nucleaire wapenwedloop en de bijna-ramp van 1962, werd ternauwernood afgewend door president John F. Kennedy en zijn broer Robert Kennedy, die vervolgens een koers naar vrede uitzetten. (Zie deel I van dit essay)

De tweede, de tikkende klimaatbom met zijn korte “business as usual” lontje, heeft geen oplossing in zicht.

In beide gevallen hebben ongeziene krachten een overlevingsreactie op onberekenbaar gevaar geblokkeerd. We zullen deze krachten onderzoeken en een weg voorwaarts voorstellen, gedeeltelijk gemodelleerd naar de actie die JFK ondernam om een nucleaire oorlog af te wenden.

Geest is de meester macht die vormt en maakt,
En de mens is geest, en steeds neemt hij
Het gereedschap van het denken,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: