De vermoeidheid

de-vermoeidheid

14-10-21 02: 00: 00,

Vroeger, veel vroeger, was de waan nog voldoende voor een zeker enthousiasme om althans te luisteren naar “verklaringen”, die toen nog niet zo werden genoemd. Wie vandaag na een verkiezing een ondervraging of zelfs een “argument” van politici verdraagt, zou naar de dokter moeten gaan en laten controleren of zijn hart en hersenen niet ongemerkt zijn weggesijpeld.

Het is een oude vrees van de democratische theoretici dat de democratie de inherente mogelijkheid heeft om met democratische middelen de democratie af te schaffen.

Nu lijkt het erop dat dit precies is wat er is gebeurd: Vroegere grondrechten zijn nu slechts – of opnieuw – genaden die tijdelijk aan het subject kunnen worden verleend in geval van serviel gedrag. De rechterlijke macht is in gaten gekropen die de uitvoerende macht voor haar heeft geschoven, doet schandalig snel uitspraken, als ze al uitspraken doet, zonder bewijs en inzicht in de zaak te nemen, en laat individuele andersdenkenden met hun door de rechter benoemde deskundigen de huizen doorzoeken, terwijl de hoogste rechter dineert met het hoofd van de uitvoerende macht, tegen wie hij een hele stapel klachten te horen heeft gekregen, en als toetje mag genieten van een vlammende propagandatoespraak van de minister van Justitie .

De wetgever kan nog steeds knikken en doet dat mechanisch. Het leven zelf wordt als potentieel gevaarlijk beschouwd en moet daarom tot in de kleinste details worden gereguleerd, gecontroleerd, bewaakt en gesanctioneerd.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: