Erdogan haast zich om een brede coalitie van pro-Turkse krachten te vormen

erdogan-haast-zich-om-een-brede-coalitie-van-pro-turkse-krachten-te-vormen

14-10-21 05: 50: 00,

Nu het beleid en de geloofwaardigheid van de VS faalt en de rol van de Europese Unie in internationale aangelegenheden en de betrekkingen met de Verenigde Staten afneemt, haast de Turkse leider Erdogan zich om een brede coalitie van pro-Turkse krachten in Centraal-Azië en het Middellandse-Zeegebied tot stand te brengen.

Hij legt de nadruk op het versterken van zijn invloed in Centraal-Azië, waar de Turkse leider begonnen is met het actief uitdragen van zijn standpunten in het kader van de Turkse beschaving in plaats van de Sovjet-ideologie die in het recente verleden Noord- en Centraal-Eurazië verenigde. De confrontatie tussen de religies, het christendom en de islam, waarrond de belangrijkste culturele codes en waarden van Ankara’s Turkse offensief waren geconcentreerd, speelde een essentiële rol in deze verschuiving.

Vandaag trekt Turkije de landen van de Turkse wereld en het voormalige Ottomaanse Rijk actief onder zijn controle door middel van “soft power” en quota’s voor onderwijs aan Turkse universiteiten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: