Klimaatverandering versus de gevaren van een nucleaire oorlog. “Drie minuten voor middernacht”

klimaatverandering-versus-de-gevaren-van-een-nucleaire-oorlog.-“drie-minuten-voor-middernacht”

14-10-21 08: 35: 00,

Vijfenzestig Nobelprijswinnaars waren bijeen in Mainau aan het Bodenmeer in Zuid-Duitsland op hun jaarlijkse conferentie van Nobelprijswinnaars, gesponsord door de Lindau-stichting.

Onder de donateurs van het Lindau Nobel initiatief zijn Lockheed Martin, Deutsche Bank, UBS, Bayer, Merck, Novartis en Microsoft.

Klimaatverandering stond op de agenda. De plaats van samenkomst was grotendeels een wetenschappelijke bijeenkomst. Er was geen verklaring of wetenschappelijk debat over bredere kwesties van oorlog en vrede. (Zie het programma)

Volgens de Nobelprijswinnaars behoort de dreiging van een kernoorlog tot een vervlogen tijdperk. Nucleaire oorlog is niet langer de belangrijkste bedreiging, het is de klimaatverandering, “een bedreiging van vergelijkbare omvang”.

Bijna 60 jaar geleden, hier op Mainau, gaf een vergelijkbare bijeenkomst van Nobelprijswinnaars in de wetenschap een verklaring af over de gevaren die inherent zijn aan de nieuw gevonden technologie van kernwapens – een technologie die is afgeleid van de vooruitgang in de basiswetenschappen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: