NBA-basketballer Kyrie Irving verkiest lichamelijke integriteit boven geld – Café Weltschmerz

nba-basketballer-kyrie-irving-verkiest-lichamelijke-integriteit-boven-geld-–-cafe-weltschmerz

14-10-21 04:08:00,

Basketballer Kyrie Irving staat voorlopig buitenspel bij zijn club The Brooklyn Nets. Omdat de speler zich niet laat vaccineren kreeg hij van zijn werkgever te horen dat hij voorlopig geen deel meer uitmaakt van het team.

De basketbalclub Brooklyn Nets bracht het nieuws dat Irving niet meer meedoet eerder deze week naar buiten. Tot hij zich laat vaccineren. De beslissing om Irving met onbetaald verlof te sturen had meerdere redenen. Niet-gevaccineerden mogen in de staat New York niet sporten op openbare locaties. Daarmee vielen de thuiswedstrijden al af als optie voor Irving. Maar Sean Marks, de directeur van de club, vertelde dat de beslissing verder gaat dan logistieke overwegingen. Het gaat hem om teambuilding: ‘We willen iedereen erbij hebben dit seizoen, maar dan ook volledig toegewijd.’

De basketballer heeft inmiddels zelf gereageerd: ‘Ik weet wat de gevolgen zijn. Ik doe gewoon wat het beste is voor mijzelf. Als mensen me daarvoor willen veroordelen of demoniseren, dan doen ze dat maar.’ Hij zegt verder: ‘Het gaat om de vrijheid om zelf dingen te kunnen beslissen.’

Nu hij dit seizoen niet meer kan basketballen verliest hij miljoenen dollars aan inkomsten. Zelf zegt hij daarover: “En dan? het draait niet altijd om geld. Het gaat erom dat je doet wat het beste is voor jezelf,” zegt hij op het Twitterkanaal van de NBA (National Basketball Association).

De reacties zijn verdeeld. Er zijn mensen die vinden dat Kyrie zichzelf in de voeten schiet door zich niet te laten vaccineren. Dat vinden ze dom. Of ze menen dat Irving anderen in gevaar brengt door geen vaccin te nemen. Dat hij zijn teamgenoten in de steek laat. Anderen juichen het juist toe dat Irving staat voor zijn principes. Er is ook een derde groep, bestaande uit mensen die het politiek maken. Zo zegt Donald Trump Jr., de zoon van de oud-president: ‘Kyrie heeft net meer opgeofferd dan Kaepernick ooit gedaan heeft!’

Die uitspraak slaat op de American Football-speler die een paar jaar geleden zijn carrière opgaf omdat hij bleef knielen tijdens het volkslied dat voorafgaand aan wedstrijden wordt gespeeld. Hij deed dat uit protest: hij vond dat zwarte mensen in de VS structureel werden gediscrimineerd en het slachtoffer waren van politiegeweld. Trump Sr. vond dat destijds een schande.

Kyrie just sacrificed more than Kaepernick ever did!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: