Russische steenkool en de Chinese vooruitzichten

russische-steenkool-en-de-chinese-vooruitzichten

14-10-21 01: 40: 00,

China is ’s werelds grootste steenkoolverbruiker. Ongeveer 50% van alle steenkool die op onze planeet wordt verbrand, wordt in China verbrand. Hoewel China ook ’s werelds grootste steenkoolproducent is, moet het ook de belangrijkste importeur zijn.

Ondertussen maakt China zich zorgen over milieukwesties. De Chinese industrie voorziet niet alleen in de behoeften van het eigen land, maar ook in die van al die landen die, eerst omwille van goedkope arbeidskrachten en vervolgens omwille van de milieubescherming, hun produktiecapaciteiten naar het Chinese grondgebied hebben overgebracht. Als gevolg daarvan, terwijl deze landen kunnen bogen op relatief schoon water en lucht, hebben sommige Chinese regio’s een zodanige concentratie van koolwaterstofuitlaatgassen opgehoopt dat ze een reëel gevaar voor de volksgezondheid vormen.

Een paar jaar geleden is China begonnen met grote hervormingen in de energiesector met als doel de binnenlandse kolenproductie drastisch te verminderen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: