Update: Dit is Maarten: “een IC verpleegkundige in Utrecht…” – CommonSenseTV

update:-dit-is-maarten:-“een-ic-verpleegkundige-in-utrecht…”-–-commonsensetv

14-10-21 04:18:00,

Gelezen 17.959

Wil de echte Maarten nu opstaan!

Update 14-10-2021

Gisteravond heb ik een promotievideo van ene Maarten, werkzaam in het UMC Utrecht geplaatst en ik heb een radiofragment van Maarten,  werkzaam op de IC van het UMC Utrecht, die inbelde naar het radioprogramma Gaan op Radio 1, geplaatst.

Er onstond wat twijfel of de verpleegkundige Maarten uit de video van het UMC en de verpleegkundige Maarten die naar Radio 1 heeft gebeld dezelfde persoon is.

Het UMC Utrecht heeft, bij monde van de persvoorlichter, contact opgenomen met CommonSenseTV. De persvoorlichter deelt mede dat de stem van Maarten in het radiofragment niet is van de Maarten uit het (personeelswerving)promotiefilmpje.

Ik heb daar nader onderzoek naar gedaan om dit te verifiëren. Onder andere heb ik contact opgenomen met het UMC, maar daar konden ze me vooralsnog niet verder helpen.

De persvoorlichter beschuldigd CommonSenseTV ervan dat wij Maarten (welke Maarten dan ook) woorden in de mond leggen. Ook beweert zij dat de uitspraken van Maarten (welke Maarten dan ook) “zijn verzonnen, niet op waarheid gebaseerd en dus misleidend”.

Gezien het feit dat de persvoorlichter blijkbaar (ook) niet weet om welke Maarten het dan wel gaat, kan zij dit natuurlijk nooit stellen. Wij hebben niemand woorden in de mond gelegd, wij hebben een radiofragment gepubliceerd waarin deze uitspraken zijn gedaan. Of die op waarheid berusten of niet kunnen wij pas beoordelen als we de identiteit van de Maarten van het radiofragment hebben kunnen achterhalen en het Maarten zelf kunnen vragen.

In elk geval is het meest belangrijke van de publicatie op CSTV de reactie van de Radio 1 reporter.

Als de Maarten uit het promotiefilmpje niet dezelfde is als uit het radiofragment, dan bieden wij excusses aan voor de suggestie die daartoe gewekt is.

De reactie van het UMC:

Op uw website CommonSenseTV staat d.d. 14 oktober 2021 een fragment, waarin u suggereert dat er een interview is geweest met een medewerker van UMC Utrecht (Maarten *********). U laat daarbij een filmpje zien dat eerder is opgenomen met hem, in het kader van werving van nieuw personeel. Vervolgens suggereert u dat hij een radio-interview geeft, waarin uitspraken zijn verzonnen, niet op waarheid gebaseerd en dus misleidend. De stem die u gebruikt in het radio-interview is niet van hem en het feit dat u suggereert dat dit Maarten is aan te merken als identiteitsfraude.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: