Vaccinatie nudging

vaccinatie-nudging

14-10-21 11: 00: 00,

Ook al stijgt de Duitse vaccinatiegraad op deze manier niet zo snel als die van andere landen, toch heeft deze aanpak een goede kans om tot een bijna volledige vaccinatiegraad van de bevolking te leiden. Het kan worden omschreven als een model in zeven stappen om de vaccinatiebereidheid te bevorderen. Wij hebben onlangs het vijfde stadium bereikt. Politici hebben dus nog minstens twee pressiemiddelen tot hun beschikking voordat een koerswijziging in de richting van verplichte vaccinatie ook in Duitsland serieus overwogen zou moeten worden, mochten alle aansporingen en goede praatjes niet tot het gewenste succes leiden.

De eerste fase bestaat uit het aanwakkeren van de angst onder de bevolking en het tastbaar maken van de dreiging voor ieder individu. Het begon in februari 2020 en gaat in principe door tot op de dag van vandaag. Ook al komen er momenteel steeds meer berichten dat het einde van de pandemie in zicht is, de dramatiserende grondtoon van de berichtgeving blijft dat Corona voor ons allen een existentieel gevaar betekent.

Het begon allemaal met de berichten over carnavalsbijeenkomsten die superverspreidende gebeurtenissen werden. Heinsberg wordt vandaag de dag nog steeds beschouwd als een waarschuwingsteken. Daarna volgden beelden uit Noord-Italië, waar de doodskisten zich opstapelden en de ziekenhuizen overstroomden. Verslagen van triage ook in Duitsland deden de ronde. Eind november voelden politici als Markus Söder zich verplicht om

” Lees verder

%d bloggers liken dit: