24 procureurs-generaal tegen Joe Biden

15-10-21 01: 50: 00,

Zuletzt aktualisiert am 15. Oktober 2021.

Op 9 september kondigde de Amerikaanse president tijdens een persconferentie verplichte vaccinatie aan voor werknemers in bedrijven met meer dan 100 werknemers. Zeven dagen later, op 16. September 2021, 24 staats procureurs-generaal maakten bezwaar tegen Joe Biden. Zij vertegenwoordigen 24 staten die bereid zijn alle juridische stappen te ondernemen om een dergelijke vaccinatieplicht te voorkomen.

24 Generalstaatsanwälte gegen Joe Biden

Webpagina van de procureur-generaal van West Virginia.

Heeft u in de Duitstalige media iets gelezen over deze opstand van de procureurs-generaal? Wat u las was zeker nieuws over de aangekondigde verplichte vaccinatie.

Tot op heden is er geen verordening uitgevaardigd die een rechtsgrondslag zou scheppen voor een dergelijke verplichte vaccinatie. Het is ook twijfelachtig of het juridisch afdwingbaar zou zijn in de VS. In tegenstelling tot Duitsland kennen de Verenigde Staten nog steeds een functionerend federalisme dat de gouverneurs van de afzonderlijke staten grote vrijheid geeft. De gouverneur van Florida, Ron de Santis, bijvoorbeeld, tekende een wet terug in mei die, vanaf 16. September, verbiedt elke eis door lokale autoriteiten, bedrijven of scholen voor een bewijs van vaccinatie of herstel in de staat die hij regeert, en dreigt met boetes voor niet-naleving ($5.000 per getroffen persoon).

De motie van 24 staat aanklagers tegen Joe Biden is hier gedocumenteerd.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: