De tirannie van Translunacy: Hoe een hogere status in het linksdenken bepaalt wie welk gebied mag betreden, door Tobias Langdon

de-tirannie-van-translunacy:-hoe-een-hogere-status-in-het-linksdenken-bepaalt-wie-welk-gebied-mag-betreden,-door-tobias-langdon

18-10-21 04: 10: 00,

Hier volgt een interessante zin in het Latijn: Utinam populus romanus unam cervicem haberet! Maar wat betekent die zin? Sinds de negentiende eeuw zijn steeds minder Britse premiers in staat geweest die vraag te beantwoorden. Boris Johnson heeft de trend doorbroken. Hij heeft een graad in de klassieke talen van Oxford en kon je meteen vertellen dat het betekent: âWou dat het Romeinse volk een enkele nek had! â

Dien de cervix

Hij zou u ook kunnen vertellen dat dat de hoofd-hoofd-hongerige woorden waren van de tiran Caligula (12â41 AD), volgens de historicus Seneca, en dat cervicem de accusatief enkelvoud is van het vrouwelijke Latijnse zelfstandig naamwoord cervix, wat ânek’ betekent.Johnson zou u ook alle andere vormen van dat woord in het Latijn kunnen vertellen, van de datief enkelvoud tot de genitief meervoud. Maar helaas, zijn begrip van het woord in modern Engels heeft hem in de steek gelaten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: