Systeemconcurrentie – de verkeerslichten vallen terug in ideologische loopgravenoorlog

systeemconcurrentie-–-de-verkeerslichten-vallen-terug-in-ideologische-loopgravenoorlog

18-10-21 09: 58: 00,

Op de laatste bladzijde van het op 15 gepubliceerde document. Oktober met de naam “Resultaat van de verkennende gesprekken tussen SPD, BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN en FDP” staat een woord dat veel zegt over de mentale toestand en ideologische oriëntatie van de komende stoplichtcoalitie. Er wordt gesproken over “systeemconcurrentie”, over “systeemconcurrentie met autoritaire staten en dictaturen”. Eén zin daarvoor is er sprake van dat de coalitieleden ons land zien “in nauwe verbondenheid met de staten die onze democratische waarden delen”. Eigenlijk zou men gedacht hebben dat de tijd van systeemconcurrentie achter ons ligt en dat wij ook proberen samen te werken met volkeren en staten die een iets andere oriëntatie hebben dan wijzelf. Albrecht Müller.

Deze bijdrage is ook beschikbaar als audio-podcast.

Podcast: Speel in nieuw venster | Download

Er was nog steeds 1989/1990 en zelfs enige tijd later sprake van,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: