“Oude en nieuwe normaliteit

20-10-21 03: 10: 00,

Gepubliceerd op 20. Oktober 2021 door CS.

Velen menen te weten, te hopen of te vrezen dat wij op een “nieuw normaal” afstevenen, waarvan het nog niet zeker is of het beter of slechter zal zijn dan het “oude”. Dit laatste is nog vooral een kwestie van persoonlijke mening, want het is nog niet zeker hoe de “nieuwe normaliteit” er op een dag zal uitzien.

Wat we wel goed weten is de “huidige normaliteit” – en die moeten we nu vergelijken met de “oude normaliteit”. Interessant is dat Johann Heinrich Pestalozzi al meer dan 200 jaar geleden beschreef hoe een individualiteit die zich ontwikkelt naar moraliteit (menselijkheid) zichzelf ervaart in een totalitaire samenleving als de “normaliteit” van zijn tijd.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: