R.I.P. RT – Duits

rip.-rt-–-duits


Op 28 september((28 september is trouwens de door de VN uitgeroepen  International Day for Universal Access to Information of te wel International Right to Know Day. Toeval? Of zit hier een kwade geest achter?)) werden twee kanalen van Russia Today, namelijk RT Deutsch en Der fehlende Part definitief van Youtube verwijderd. Alle video’s en interviews die eerder via deze kanalen beschikbaar waren, zijn verdwenen.

De eerste vraag die hier bij me opkomt is, wat betekent “definitief” of te wel “onherstelbaar”?
Want in het Internet is het gewoonlijk zo dat niets onherstelbaar is, waar een wil is, is er ook een weg. En Youtube werd al enkele keren door rechters gedwongen om gesperde kanalen weer open te stellen. Of dit ook in dit geval zal gebeuren, blijft af te wachten.

Nu beweert Youtube al sinds het prille begin in 2005 dat men alleen een gelegenheid bieden waarmee iedereen zijn videos kan verspreiden, dat men dus geen invloed op de inhoud heeft en zodoende ook niet ervoor verantwoordelijk is. Deze argumenten werden in het verleden steeds gebruikt om kinderporno of instructies om een bom in elkaar te knutselen niet te verwijderen. Sinds Corona is alles anders, Youtube censureert alles en iedereen die maar de geringste kritiek op de richtlijnen van de WHO uitspreekt. Ja, het is zelfs gebeurd dat het citeren uit publicaties van de WHO tot een strike leidt. ((zoals toen de WHO een studie van prof. Ioannidis op haar site plaatste,  » Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: