Schotse gezondheidsautoriteit data: 83% van de Covid-19 sterfgevallen waren in de afgelopen maand onder de volledig gevaccineerden

schotse-gezondheidsautoriteit-data:-83%-van-de-covid-19-sterfgevallen-waren-in-de-afgelopen-maand-onder-de-volledig-gevaccineerden

21-10-21 02:56:00,

Uit de laatste officiële gegevens van Public Health blijkt dat 83% van de Covid-19 sterfgevallen in de afgelopen vier weken voor rekening kwam van de volledig gevaccineerden, terwijl ook 72% van de ziekenhuisopnames voor Covid-19 en 56% van de vermeende Covid-19-gevallen van 18 september tot en met 15 oktober voor rekening kwamen van de volledig gevaccineerden, bericht Theexpose.uk.

Het statistisch verslag over Covid-19 is een wekelijks verslag over Covid-19-gegevens dat wordt gepubliceerd door Public Health Scotland, en de laatste update, gepubliceerd op 20 oktober, bevestigt dat de situatie voor de volledig gevaccineerde bevolking met de week verslechtert, terwijl de situatie voor de ongevaccineerde bevolking verbetert.

Tabel 18 van het verslag bevestigt dat de meeste Covid-19 gevallen zich in de week van 18 september 2021 onder de volledig gevaccineerde bevolking hebben voorgedaan, goed voor 37.992 gevallen. De ongevaccineerde populatie bleef niet ver achter met 32.217 gevallen.

Het totale aantal gevallen naar vaccinatiestatus, zoals bevestigd door de bovenstaande tabel, tussen 18 september en 15 oktober 2021 was als volgt:

  • Ongevaccineerde bevolking = 32.217 gevallen
  • Gedeeltelijk gevaccineerde bevolking = 3.971 gevallen
  • Volledig gevaccineerde bevolking = 37.992 gevallen

Dit betekent dat de gevaccineerde bevolking tussen 18 september en 15 oktober 56% van de Covid-19 gevallen voor haar rekening nam, terwijl de ongevaccineerde bevolking 44% voor haar rekening nam.

Het verschil tussen de gevaccineerden en ongevaccineerden wordt echter veel groter als het gaat om ziekenhuisopnames, waarbij de volledig gevaccineerden nu verantwoordelijk zijn voor de meerderheid van de Covid-19 ziekenhuisopnames sinds ten minste juli 2021.

Uit bovenstaande tabel blijkt dat de ongevaccineerde 60-plussers tussen 11 september en 15 oktober slechts 11% van de ziekenhuisopnames in Covid-19 voor hun rekening namen, terwijl de gevaccineerde 60-plussers 89% voor hun rekening namen.

Een soortgelijke tendens kan worden waargenomen in de leeftijdsgroep van 30 tot 59 jaar, waar de ongevaccineerden slechts 38% van de ziekenhuisopnames in het kader van Covid-19 voor hun rekening namen, terwijl de gevaccineerden goed waren voor 62%.

Het totale aantal ziekenhuisopnames per vaccinatiestatus voor alle leeftijdsgroepen tussen 18 september en 15 oktober 2021, zoals bevestigd door tabel 19 van het PHS-verslag,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: