Julian Assange – moordplannen, schouderophalen en de hoorzitting in hoger beroep

julian-assange-–-moordplannen,-schouderophalen-en-de-hoorzitting-in-hoger-beroep

25-10-21 07: 00: 00,

genomineerde voor de Nobelprijs voor de Vrede Maria Ressa werd in april 2019 gevraagd wat zij vond van de arrestatie van Julian Assange een week eerder. Zij beantwoordde de vraag met een schouderophalen en ging zelfs zo ver te beweren dat Assange geen journalist was, wat niet de vraag was. Ondertussen had de voorzitter van de Inlichtingencommissie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Adam Schiff, de CIA opgeroepen om uitleg te geven over de ontvoerings- en moordplannen rond Julian Assange. Drone-klokkenluider Daniel Hale wordt nu vastgehouden in een maximaal beveiligde gevangenis in plaats van een Federaal Medisch Centrum Butner zoals door de rechter was bevolen. Dit alles vormt de achtergrond van de hoorzitting van aanstaande woensdag en donderdag in hoger beroep in de uitleveringszaak tegen Assange. Een overzicht door Moritz Müller.

Gevraagd naar de arrestatie van Julian Assange zou er veel te zeggen zijn geweest voor Maria Ressa, een journaliste die nu in de ogen van het Nobelcomité geëerd zal worden omdat ze het opnam tegen de machtigen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: