Zet niet iedereen in ons land in de straling. Er zijn mensen die dat absoluut niet willen!

zet-niet-iedereen-in-ons-land-in-de-straling.-er-zijn-mensen-die-dat-absoluut-niet-willen!

25-10-21 05:55:00,

                                                                       Bachelor diploma leraar voortgezet onderwijs in omgangskunde aan de Hoge school in Utrecht.
Een korte samenvatting over waar mijn boek (2008) “Help, de kerktoren geeft straling” over ging. Hulp zoeken voor onze oudste zoon Dirk (in het boek Hendrik). Daar waar mijn schoonfamilie als enige reactie over gaf: je noemt je kind toch geen Hendrik! Het is gewoon zijn doopnaam en als eerbetoon aan zijn opa Henrik, wat hij zelf verkoos boven zijn roepnaam!

Eind mei 2003 verhuizen we naar Zieuwent (Gelderland). Onder de kathedraal van Zieuwent, die naar later bleek GSM antennes op de kerktoren had zitten. Gericht op onze voor ons nieuwe woning, op 150 meter afstand, ter hoogte van de bovenverdieping. Na de zomervakantie van 2003 begint Dirk aan het VWO 6, zijn laatste jaar.

Al snel geeft hij aan dat hij niet in slaap kan komen. Dat hij wakker ligt tot wel 2 uur ’s nacht en dan pas in slaap valt. Dit heeft tot gevolg dat hij er ’s morgens niet uit kan komen. Ook begint hij te noemen dat het niet lekker gaat. Dat hij zich niet kan concentreren. Dat de cijfers dalende zijn. Hij komt vaak thuis als een zombie en compleet uitgeput, met holle nietszeggende ogen. Vertelt dan dat hij uit het gebouw gevlucht is. Dat hij lang rondfietst voordat hij thuiskomt. Op een middag vertelt Hendrik dat hij de trap niet meer afkan. Een andere keer vertelt hij dat hij de pen niet meer kan vasthouden.

Begin 2004 gaan we naar de huisarts. Maar wat is er eigenlijk te vertellen? Hij slaapt niet goed en hij wil goed slapen. De huisarts werkt mee en schrijft tranquillizers voor.

Juni 2004 zakt hij voor zijn einde-examen. Al vrij snel na de start van het nieuwe schooljaar vertelt hij dat de hoofdpijn steeds erger wordt. Hoezo erger. Het blijkt dat hij vaak hoofdpijn heeft maar dat dit nu erger wordt. Op mijn vraag waarom kom je daar nu pas mee, is hij zeer verbaasd. Hoofdpijn heeft toch iedereen?

14 september 2004: weer een afspraak bij de huisarts. Deze stuurt ons door naar de neuroloog.

11 oktober kunnen we bij de neuroloog terecht. Deze stuurt ons door voor een CT scan (hier wordt gebruik gemaakt van röntgenstralen) die we 9 dagen later in het streekziekenhuis kunnen maken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: