Rusland-China houden gezamenlijke marineoefeningen als reactie op AUKUS/QUAD-provocaties

rusland-china-houden-gezamenlijke-marineoefeningen-als-reactie-op-aukus/quad-provocaties

27-10-21 03: 59: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

De interacties tussen de Russische en de Chinese marine hebben een bijzondere betekenis nadat de VS, het VK en Australië indirect hebben aangekondigd dat zij beide landen onder druk willen zetten en de regio Azië-Stille Oceaan in een Anglo-meer willen veranderen. Geconfronteerd met een niet-uitgelokte dreiging geven Moskou en Peking blijk van hun samenwerking om gezamenlijk hun belangen te beschermen tegen buitenlandse provocateurs.

Russische en Chinese marineschepen zijn voor het eerst in de geschiedenis door de Straat Tsugaru gevaren tussen Honshu en Hokkaido in het noorden van Japan, die de Zee van Japan verbindt met de Stille Oceaan. De twee marines voerden gezamenlijke trainingen en tactische oefeningen uit.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: