Eerste dag van het Assange beroep hoorzitting

eerste-dag-van-het-assange-beroep-hoorzitting

28-10-21 01: 38: 00,

Gisteren vond bij het Royal Court of Justice in Londen het eerste deel plaats van de tweedaagse hoorzitting in hoger beroep in de uitleveringsprocedure van de Amerikaanse regering tegen Julian Assange. In januari had de bevoegde rechter zijn uitlevering geweigerd om gezondheidsredenen en wegens de gevangenisomstandigheden die hem in de VS te wachten stonden. De vertegenwoordiger van het Amerikaanse openbaar ministerie, James Lewis, QC, heeft gisteren moeten uitleggen welke juridische redenen tegen dit vonnis spreken. Aan het eind van de dag sprak advocaat van de verdediging Edward Fitzgerald gedurende 30 minuten, en vandaag zal het worden teruggedraaid. Wanneer de uitspraak van Lord Justice Holroyde en Lord Chief Justice Burnett zal worden gedaan is niet helemaal duidelijk, maar er was sprake van dagen. Door Moritz Müller.

Omdat ik op korte termijn helaas verhinderd was en ben, heb ik de gang van zaken dit keer gevolgd op letmelooktv en aan de hand van de Twitterberichten van diverse journalisten die in de rechtszaal aanwezig waren of via een videoverbinding deelnamen.

Een eerste indruk kreeg ik uit een tweet van Rebecca Vincent van Reporters zonder Grenzen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: