Beschuldigingen tegen blauwhelmen in de CAR nemen toe!

beschuldigingen-tegen-blauwhelmen-in-de-car-nemen-toe!

29-10-21 12: 59: 00,

Tijdens de 76e zitting van de Algemene Vergadering van de VN heeft de Centraal-Afrikaanse Republiek opnieuw de ondoeltreffendheid van de blauwhelmen in het land in twijfel getrokken, herhaalde beschuldigingen van personeelsleden van de multidisciplinaire, internationale missie in de CAR (MINUSCA) van pappen en nathouden met radicalen en andere misdaden tegen de autochtone bevolking van het land.

De VN-vredeshandhavers hebben in de loop der jaren van hun aanwezigheid in de CAR het vertrouwen van de plaatselijke bevolking definitief verloren. Eerder werden hun destabiliserende activiteiten veroordeeld door de analisten van Afrique Media. De vredeshandhavers weigerden deel te nemen aan gevechten met radicalen, met als argument dat ze alleen de burgerbevolking beschermden. In werkelijkheid worden de militanten, onder het mom van een zogenaamde vredesmissie, van wapens voorzien zodat ze gebieden met waardevolle hulpbronnen kunnen innemen en stelen voor hun overzeese meesters. Onder de misdaden die door de blauwhelmen worden gepleegd, zijn talrijke moorden en verkrachtingen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: