Boek: Oogst van de angst

boek:-oogst-van-de-angst

29-10-21 04:00:00,

Oogst van de angst

ROMAN

Willem Frederik Erné

Oogst van de angst

Toen de zomer ten einde was en de avonden kil werden, ging het voor het eerst van ons leven niet meer over de toekomst, maar over hoe we eruit zouden stappen. En wanneer. Uit de toekomst. Uit het leven.

Zo begint het nieuwe boek van Willem Erné. Een ‚actuele historische roman met autobiografische elementen‘, zoals Erné zelf zegt. Het is inmiddels de derde roman na ‚Van de liefde en de zee‘ (2019) en ‚De arrogantie van het doorgeefluik‘ (2017).

Het verhaal is van hoge actualiteit en gaat over deze door Corona beheerste tijd. In een schrijfvorm die het midden houdt tussen een redelijk compleet overzicht van de gebeurtenissen sinds de start van Corona en een roman. In dialoog tussen de hoofdrolspelers worden alle discussies zichtbaar en voelbaar die velen in hun persoonlijke omgeving zo pijnlijk ervaren.

Erné: ‚Mijn werk was zo giftig geworden dat het ook mijn vrije tijd onvruchtbaar maakte. Een bevredigende bijvangst van mijn beslissing om te gaan freelancen was dat ik de roman waaraan ik drie jaar geleden was begonnen weer ter hand kon nemen.

‚Oogst van de angst’ start met de toespraak van de minister-president op 16 maart 2020. Hij vertelde ons dat we te maken hadden met de ergste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: