Moeilijke geboorte

moeilijke-geboorte

29-10-21 11: 00: 00,

De laatste jaren is de mensheid in de laatste fase van een geboorteproces beland. Ik baseer me hierbij op Stanislav Grofs concept van perinatale matrices, een beschrijving in vier fasen van de psychodynamiek van de geboorte. (Fase één is baarmoeder gelukzaligheid. De baarmoeder voorziet de foetus van alles wat het nodig heeft. Het groeit zonder beperking, strijd of inspanning. Hoewel stress bij de moeder gevolgen kan hebben voor de foetus, doet de natuur haar best om de foetus te beschermen tegen ernstige trauma’s.

Fase één gaat over in fase twee wanneer de baby tegen de grenzen van de baarmoeder in groeit en de bevalling begint. Het paradijs wordt een hel als de druk toeneemt en er geen uitweg lijkt te zijn. Het is de hel van geen uitgang. De situatie wordt steeds ondraaglijker. Subjectief, voelt het alsof het eeuwig moet duren. Het bestaan is hopeloosheid en wanhoop geworden. Het zijn de kenmerken van deze fase.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: