Met gevorkte tong

met-gevorkte-tong

30-10-21 01: 57: 00,

Een week is een lange tijd in de wereld van de media. Er gebeurt veel in 7 dagen – in Duitsland en over de hele wereld. Bijna ontelbare gebeurtenissen kunnen worden waargenomen. Een stroom, gevoed door een zee van informatie, baant zich een weg naar de redacties van de persbureaus en de media.

Wat gaat er mis in de media die, met zo’n selectie van informatie, een week lang “berichten” over de vaccinatiebeslissing van een voetballer? Wat gaat er mis op de redacties die van de hoogst persoonlijke beslissing van de 26-jarige Bayern-speler Joshua Kimmich een publieke affaire maken?

De vraag is gemakkelijk te beantwoorden: zo’n beetje alles!

De afgelopen 19 maanden hebben weer eens aangetoond wat al jaren waarneembaar is in ons medialandschap: grote delen van de media zijn journalistiek gestript, wat overblijft is zombiejournalistiek.

Een leger van vermeende “journalisten” fluit naar journalistieke basisbeginselen zoals onpartijdigheid en objectiviteit. Nogal wat acteurs die journalisten genoemd willen worden, instrumentaliseren schaamteloos hun beroep. De “journalistiek” die zij veronderstellen dient als vehikel om hun eigen wereldbeeld op te leggen. Absolute trivialiteiten worden opgeklopt tot een groot verhaal waar de republiek dan over moet praten.

Ja,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: