Cover-Up van U.S. Nucleaire Sub Botsing in Zuid-Chinese Zee., door John V. Walsh

cover-up-van-us-nucleaire-sub-botsing-in-zuid-chinese-zee,-door-john-v.-walsh

31-10-21 04: 20: 00,

âWanneer olifanten vechten, is het het gras dat vertrapt wordt.â

Zo waarschuwde de Filipijnse president Rodrigo Duterte in zijn toespraak tot de VN Algemene Vergadering op september 22, 2020. Hij verwees naar de gevolgen voor Oost-Azië van een conflict tussen de VS en China.

Fast forward naar 2 oktober, 2021, ongeveer een jaar later, en het eerste stukje gras is gestampt door de Amerikaanse olifant, die heimelijk rondsjouwt, ver van huis in de Zuid-Chinese Zee. Op die dag liep de nucleair aangedreven aanvalsonderzeeër, de USS Connecticut, ernstige schade op bij een onderzees incident dat door de Amerikaanse marine wordt toegeschreven aan een aanvaring met een onderzees voorwerp.

Na het oplopen van de schade kwam de onderzeeër blijkbaar boven water in de buurt van de Paracel-eilanden die slechts 150 zeemijlen verwijderd zijn van China’s onderzeeërbasis Yulin in de provincie Hainan. De Connecticut is een van de slechts drie onderzeeërs van de Seawolf-klasse,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: