De Goldstein Fragmenten – Oorlog is Vrede

31-10-21 01: 12: 00,

Zuletzt aktualisiert am 31. Oktober 2021.

De Goldstein fragmenten werden ontdekt door Eric Arthur Blair en gepubliceerd in 1949. Slechts twee hoofdstukken van het beruchte boek “Theorie en praktijk van het oligarchisch collectivisme”, geschreven door de partijafvallige en aartsketter Emmanuel Goldstein, zijn bewaard gebleven. De ene is getiteld “Onwetendheid is Kracht”, de andere “Oorlog is Vrede”. De laatste gaat over het belang van een permanente staat van oorlog voor de handhaving van de heerschappij van de elite. Het doet er niet toe of de oorlog wordt gevoerd tegen een echte of een denkbeeldige vijand, of dat hij überhaupt wordt gevoerd. Doorslaggevend is het effect van de permanente staat van oorlog op het bewustzijn van de bevolking en de heersende elites. De functie ervan is het creëren van vijandbeelden, het bewaken en uitroeien van dissidentie en het rechtvaardigen van schaarste. – Nieuw vertaald door Lorenzo Ravagli.

De Goldstein Fragmenten – Oorlog is Vrede

De verdeling van de wereld in drie grote superstaten was een gebeurtenis die zich voor het midden van de twintigste eeuw kon en heeft voorgedaan. Met de inlijving van Europa door Rusland en het Britse Rijk door de Verenigde Staten, waren twee van de drie machten die vandaag bestaan – Eurazië en Oceanië – al ontstaan.

De derde, Oost-Azië, vormde zich pas als een aparte entiteit na nog een decennium van verwarde gevechten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: