Een verhaal van twee quads. Chaotische terugtrekking VS uit Afghanistan heeft geloofwaardigheid NAVO aangetast

een-verhaal-van-twee-quads.-chaotische-terugtrekking-vs-uit-afghanistan-heeft-geloofwaardigheid-navo-aangetast

01-11-21 01: 49: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Om de dagelijkse nieuwsbrief van Global Research (geselecteerde artikelen) te ontvangen, klik hier.

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

De chaotische terugtrekking van de Verenigde Staten uit Afghanistan heeft een deuk geslagen in de geloofwaardigheid van de trans-Atlantische relatie en heeft de NAVO een zware klap toegebracht. Deze ontwikkelingen dragen bij tot de reeds bestaande frustratie in Washington over het feit dat de Europese bondgenoten de confronterende Indo-Pacifische strategie afkeuren. Europa beschouwt China als een economische concurrent en “systemische rivaal”, maar verkiest de weg van engagement en dialoog.

Hoewel een breuk van de trans-Atlantische alliantie ondenkbaar is, zijn de centrifugale krachten die hier spelen ongekend. Het op China gerichte beleid van de VS draagt bij tot de ontrafeling van het westerse alliantiesysteem.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: