Nu is het tijd om veel beter te kijken naar The Great Reset, een nep Utopia die ons wordt verkocht door charlatans

nu-is-het-tijd-om-veel-beter-te-kijken-naar-the-great-reset,-een-nep-utopia-die-ons-wordt-verkocht-door-charlatans

01-11-21 06:39:00,

Verwacht nu we de pandemie verlaten veel meer te horen over de Great Reset en het weer beter opbouwen. Maar in plaats van te leiden tot een koolstofarm droomleven, is het een cartooneske fantasie die de wereldelite nog meer macht zal geven, schrijft Brendan Heard.

“De Great Reset” is een term die door de meeste neoliberale politici in het Westen graag in omloop wordt gebracht. Zo vaak zelfs, en zonder behoorlijke uitleg, dat het op de voorzichtige waarnemer overkomt als een soort betaalde reclame.

Maar wat is het precies? De term kreeg bekendheid tijdens de 50e jaarlijkse bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum (WEF) in juni 2020. Het werd aanvankelijk gelanceerd door de Prince of Wales, voordat het werd opgenomen in de filosofie van de uitgedoste dystopische sci-fi schurk Klaus Schwab, oprichter en uitvoerend voorzitter van het WEF.

The Great Reset verwijst naar een plan om de infrastructuur van de wereld “op een duurzame manier” opnieuw op te bouwen na de economische verwoestingen van de Covid-19 pandemie en om een wereldwijd verdrag op te stellen om toekomstige pandemieën te voorkomen, of zoals het formeler wordt omschreven, om “een robuustere internationale gezondheidsarchitectuur op te bouwen die toekomstige generaties zal beschermen”. Als je ooit mensen hoort praten over “building back better,” dan hebben ze het over The Great Reset.

Waarschijnlijk het meest verontrustende deel van The Great Reset is hoe sterk het lijkt op business-as-usual, alleen dan met EXTRA globalisme. Het grootste deel van het plan omvat een verdere afzwakking van nationale grenzen en individuele nationale autonomie, ten gunste van een meer ‘universeel bestuur’. Zoals gebruikelijk is het de snel verdwijnende westerse middenklasse die deze last moet dragen, nu hun vrijheden verder worden ingeperkt om te voldoen aan de quota’s van door het bedrijfsleven en de media gevoed activisme.

Hoe dan ook, veel wereldleiders, ongetwijfeld gecharmeerd tot instemming door Schwabs commandant sinistere Blofeld-esque garderobe, stemden in met de Great Reset, waaronder Boris Johnson, Emmanuel Macron, Angela Merkel, Kyriakos Mitsotakis, Mark Rutte, Pedro Sánchez, Erna Solberg en Volodymyr Zelensky. Volgens John Kerry is ook Joe Biden’s regering aan boord.

Maar de algemene instemming van de westerse leiders is absoluut typerend voor elke agenda die door de NAVO,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: