Ondanks onbetaalde rekeningen: Moldavië blijft gas ontvangen en een nieuw contract van Gazprom

ondanks-onbetaalde-rekeningen:-moldavie-blijft-gas-ontvangen-en-een-nieuw-contract-van-gazprom

01-11-21 02: 03: 00,

Eigenlijk hadden de koppen van de media moeten luiden “Dank u Gazprom!” nadat Gazprom een nieuw gascontract met Moldavië had ondertekend, hoewel Moldavië het Russische bedrijf meer dan 700 miljoen dollar schuldig is. In plaats daarvan klonk het heel anders bij Der Spiegel.

Het geschil over gasleveranties tussen Moldavië en Gazprom is beëindigd. De kwestie was dat het langetermijncontract voor de levering van gas aan Moldavië tegen een lage prijs was afgelopen en dat de onderhandelingen over een nieuw contract waren vastgelopen omdat Moldavië zijn gasrekeningen al maanden niet had betaald. Gazprom wilde dat Moldavië eerst zijn schulden zou betalen en bood aan Moldavië gas te leveren tegen de prijs van 790 dollar per 1.000 kubieke meter tot december voor de duur van de contractonderhandelingen. Dit is meer dan het dubbele van wat Moldavië betaalt in een langetermijncontract, maar nog steeds minder dan op de Europese beurs.

Voor “kwaliteitsmedia” als Der Spiegel was de kwestie een gevonden maaltijd.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: