Russische televisie over de geschillen van Polen met Rusland en de EU

russische-televisie-over-de-geschillen-van-polen-met-rusland-en-de-eu

01-11-21 01: 24: 00,

Polen vecht met Rusland over gasprijzen en Nord Stream 2, met de EU over LGBT-rechten en haar rechtsstaat. Polen maakt momenteel iedereen kwaad.

Polen maakt momenteel nergens vrienden, noch in de EU, noch in Rusland. Het huidige Poolse beleid om op ieders tenen te trappen met een vliegende start leidde tot een kort maar puntig commentaar op het nieuwsoverzicht van de Russische televisie op zondagavond, dat ik heb vertaald.

Begin van vertaling:

Polen heeft ons zeer verrast. Het Poolse staatsolie- en gasbedrijf met de moeilijk uit te spreken naam heeft Gazprom gevraagd zijn gasprijs te verlagen, nu de prijzen op de Europese groothandelsmarkt in een ongekend tempo zijn gestegen.

Dit is een vreemd verhaal, want pas in het voorjaar 2020 slaagden de Polen erin de prijsformule in het contract met Gazprom voor zichzelf te wijzigen voor het Arbitragehof in Stockholm, door deze te koppelen aan de marktnoteringen op de Europese beurzen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: