VS wilde Assange “vermoorden, ontvoeren, uitleveren of vergiftigen”

vs-wilde-assange-“vermoorden,-ontvoeren,-uitleveren-of-vergiftigen”

01-11-21 07: 27: 00,

“Voor zover wij weten is dit de eerste keer dat de VS de hulp van een Britse rechtbank inroept over een persoon waarbij het bewijs suggereert dat zij overwogen of zelfs actief plannen beraamden om hem te vermoorden, te ontvoeren, uit te leveren of te vergiftigen.”

Demonstranten blokkeerden een weg voor het High Court van Londen op 28. Oktober 2021 blokkeerde een weg buiten het High Court in Londen. De regering van de VS eist dat het Hooggerechtshof de uitspraak van een lagere rechter aanhoudt die in januari oordeelde dat Assange om gezondheidsredenen niet kon worden uitgeleverd aan de VS, waar hij wordt beschuldigd van spionage. (AP Photo/Frank Augstein)

Dit waren de woorden van de advocaat van WikiLeaks-oprichter Julian Assange, Mark Summers QC (Crown Counsel), donderdag in de Royal Courts of Justice in Londen.

De VS willen Assange uitgeleverd hebben zodat hij aangeklaagd kan worden wegens overtreding van de Espionage Act.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: