Werkgevers reageren positief op voorstel coronapas op werk – Café Weltschmerz

werkgevers-reageren-positief-op-voorstel-coronapas-op-werk-–-cafe-weltschmerz

01-11-21 09:18:00,

Volgens Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, moeten werkgevers de mogelijkheid hebben om werknemers naar een coronatoegangsbewijs te vragen: “Eerder vandaag dan morgen.” Werkgeversorganisaties reageerden daar positief op.

Bruls deed zijn uitspraken in het televisieprogramma Buitenhof. Om in zijn ogen veilig werken mogelijk te maken en een verdere uitbraak van corona te voorkomen, opperde de burgemeester een wetswijziging. Met die wijziging zouden werkgevers van hun werknemers een negatieve coronatestuitslag of een vaccinatiebewijs mogen verlangen.

Persconferentie

Vlak voor de persconferentie van de demissionaire minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge en demissionair minister-president Mark Rutte krijgen de uitspraken veel aandacht. Wellicht wordt een dergelijke beleidsverandering op dinsdag 2 november al benoemd. Sommige mensen reageren kritisch op de uitspraken van Bruls, anderen steunen hem juist.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW laat samen met MKB-Nederland via een woordvoerder weten: ‘Wij delen dat werkgevers de mogelijkheid moeten hebben er eventueel naar te vragen indien de behoefte bestaat in een sector of bedrijf.’

Schrijver en onderzoeker Hans van Tellingen zegt op Twitter: ‘Wie geeft Bruls een lolly? Want wat hij beoogt is aantasting van alle grondrechten van de burgers. Een gotspe. En illegaal ook nog.’

De politieke partij Belang voor Nederland laat zich ook horen: ‘Bruls zorgt met zijn dictatoriale uitspraken voor een verdere tweedeling. Werkgevers de mogelijkheid geven om personeel naar een coronabewijs te vragen, is een keiharde ingreep in de lichamelijke integriteit en druist in tegen de grondwet.‘

Bruls zorgt met zijn dictatoriale uitspraken voor een verdere tweedeling. Werkgevers de mogelijkheid geven om personeel naar een coronabewijs te vragen, is een keiharde ingreep in de lichamelijke integriteit en druist in tegen de grondwet. #buitenhofhttps://t.co/A0Zsz8YS1W

— Belang van Nederland – BVNL (@BelangVanNL) October 31, 2021

Van Haga gaf eerder al aan komende week aangifte te gaan doen tegen de Staat der Nederlanden vanwege discriminatie en medische apartheid. In de brief die de partij heeft opgesteld staat daarom: ‘Wij zien dat coronadictaror Bruls vandaag al een voorschot heeft gegeven om mijn aangifte uit te breiden.’

Vakbonden

Kitty Jong, vicevoorzitter van vakbond FNV, zei tegen de NOS dat een dergelijke ingreep rond toegang tot de werkvloer de grondrechten van werknemers schendt. Bovendien ziet ze een gevaarlijke precedentwerking: ‘Als je in een wetswijziging voor het eerst gaat vastleggen dat de medische privacy van mensen geschonden kan worden,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: