Wat een geesteskind is de Berlijnse ZDF-redactie in het veiligheidsbeleid: voor het leger, voor afschrikking in plaats van onderhandelingen

wat-een-geesteskind-is-de-berlijnse-zdf-redactie-in-het-veiligheidsbeleid:-voor-het-leger,-voor-afschrikking-in-plaats-van-onderhandelingen

02-11-21 08: 32: 00,

ZDF-Berlin rechtstreeks van 31.10.2021 helpt vanaf minuut 14: 45 bij het opbouwen van het imago van de vijand – en alle vier de geïnterviewde personen en de ZDF zelf werken daar krachtig aan mee. Bijvoorbeeld de voormalige militaire commissaris Hans-Peter Bartels van de conservatieve vleugel van de SPD, Wolfgang Ischinger van de veiligheidsconferentie van München en jarenlang lobbyist voor het leger en het grote geld, de vertegenwoordiger van het Bundeswehrverband (Duitse strijdkrachtenbond) en de voortreffelijke Ralf Fücks, ooit medevoorzitter van de Groenen, voorzitter van de Heinrich Böll Stichting en, zoals meerdere realo’s daarvoor, bij de KBW (Communistische Bond van West-Duitsland). De ZDF koos blijkbaar specifiek deze vier mensen. Ze klagen allemaal dat de verkeerslichtcoalitie het leger zou verwaarlozen. Albrecht Müller.

Het formele uitgangspunt van de klachten is het feit dat er onder de 22 werkgroepen van de potentiële stoplichtcoalitie slechts één werkgroep zou zijn voor het grote gebied van het buitenlands, veiligheids- en ontwikkelingsbeleid. Dan gaat het verder met een van de gebruikelijke tendentieuze verklaringen: De “rampzalige terugtrekking” uit Afghanistan heeft Europa zijn eigen zwakte getoond.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: