Goede gedachten zijn ook eenvoudige gedachten: – Beknopt overzicht na de verkiezingen voor de Duitse Bondsdag – Kai Ehlers (volledig vertaald)

beknopt-overzicht-na-de-verkiezingen-voor-de-duitse-bondsdag-–-kai-ehlers

05-11-21 07: 53: 00,

Goedendag, beste vrienden van het forum!

Wat is het meest urgente probleem op dit moment? Om het ronduit te zeggen: de welig tierende sprakeloosheid, de verdringing van het gesprek door statistische overbiedingsgevechten, het wegzinken van de dialoog in een loodzware vermoeidheid, in het algemeen, de emotionele en geestelijke splitsing van de maatschappij van mondiaal tot gezinsniveau. Alles wat over “Corona” kan worden gezegd, is al lang wetenschappelijk gezegd. Wat nu nog gezegd wordt, komt neer op een herhaling van het eeuwige zelfde, dat geen enkel perspectief meer toelaat.

Dus, wat te doen? Simpel gezegd, doorbreek deze cyclus: De dialoog zoeken, ruimte scheppen voor perspectieven die verder gaan dan “Corona”, beseffen dat er andere manieren zijn om met elkaar om te gaan en andere taken en problemen op te lossen dan het geschil over de “Corona”-statistieken.

Maar waar is die ruimte te vinden waarin meer mogelijk is dan zwijgen, proselitisme voor of tegen “Corona” of elkaar politiek en zelfs fysiek te lijf gaan?

Het antwoord hierop is even eenvoudig als waar: het is de ruimte van persoonlijke bekommernis die zich in de ontmoeting van mens tot mens kan openen.

Hierover zou nu veel gezegd kunnen worden, maar één ding is waarschijnlijk doorslaggevend: elkaar de gelegenheid geven om zonder angst met elkaar te spreken – en dit paradoxaal genoeg – om de eindtijdangsten die zich in het Corona-syndroom hebben gecondenseerd, vrijelijk te kunnen benoemen en in wederzijds begrip te overwinnen.

Dit gebeurt het beste in een persoonlijk gesprek. Waar ben je bang voor? Waar ben ik bang voor? Waar zijn we bang voor? Hoe echt zijn deze angsten? Wat kunnen we doen om elkaar te steunen? Uit zulke intieme gesprekken kan wederzijdse aanmoediging opklimmen tot sociale realiteit en uiteindelijk tot politiek – niet andersom. Het is juist uit de politiek dat de beangstigende boodschappen komen, althans op dit moment en, zoals het er nu naar uitziet, in toenemende mate voor de komende tijd.

Dit brengt ons tot de kernvraag waaruit de vrees voortkomt: Wie bepaalt vandaag de toekomst? “De” staat? Feestjes? “De” heersende “elites”? Conjuncturele heersers? “De” wetenschappelijke gemeenschap? “De” media? “De” ongebreidelde mega-machine? Of wij, u en ik?

In die zin moeten ook de beloften onderzocht worden van de partijen die nu beweren impulsen rechtstreeks van de basis te willen ontvangen, absorberen en uitvoeren. Dit geldt natuurlijk in het bijzonder voor een pas opgerichte partij alsBASIS, die deze bewering dat zij meer is dan een anti-Corona lobby-vereniging rechtstreeks in haar naam draagt.

De volgende vergadering is gepland op 28.11.2021 op 14.00 op de bekende locatie. Het onderwerp is gepland:

Heeft Duitsland een soevereine rol in de huidige omwenteling? En wat is onze rol, jij en ik, hierin?

(Voor de volgende 94. 12.12.2021.12.2021.)

Groeten,

Kai Ehlers, Christoph Straessner

“Lees verder

%d bloggers liken dit: