COP26 en leefbaar klimaat? We vergeten één belangrijk ding!

cop26-en-leefbaar-klimaat?-we-vergeten-een-belangrijk-ding!

05-11-21 05:50:00,

Wereldleiders, beroemdheden, ngo’s (niet-gouvermentele organisatie. Een organisatie zonder winstdoel) en klimaatactivisten verzamelen zich van 1 november tot 12 november 2021 in de Schotse stad Glasgow voor de COP26, in de volksmond ook wel de klimaattop genoemd. De 26ste Conference of Parties (COP) van de United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC).  Op die top moeten concrete plannen worden gesmeed worden voor een leefbaar klimaat, nu maar ook later.

In het verleden
In 2016 tekenden 194 landen het klimaatverdrag in Parijs en gaven aan dat zij de menselijke beïnvloeding van het klimaat tegen willen gaan. 97% van alle klimaatwetenschappers stellen namelijk dat klimaatverandering het gevolg is van menselijke activiteiten. Het doel van de klimaattop is dan ook om milieubewust gedrag en beleid te stimuleren om de negatieve invloed van mensen handelen te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan.

De gewone burger wil wel
Steeds meer mensen proberen al het klimaatimpact te verkleinen. Mensen stappen over op groene energie, eten minder vlees of fietsen meer. Maar zolang overheden en grote vervuilende bedrijven en hun aandeelhouders hun verantwoordelijkheden ontlopen, is het dweilen met de kraan open. Alle multinationals horen het goede voorbeeld te geven.

Multinationals
Want een multinational is een bedrijf dat in meerdere landen tegelijk geregistreerd en/of werkzaam is. In al deze landen produceert en/of verkoopt ze goederen en/of diensten. Multinationale ondernemingen (MNO’s) hebben als kenmerk dat:
-de hoofdvestiging bevindt zich veelal in een van de rijkere industrielanden;
-de buitenlandse vestigingen (dochterbedrijven) mogen vaak erg zelfstandig optreden;
-de aandelen zijn als regel over de hele wereld verspreid; zij worden op alle grote effectenbeurzen verhandeld;
-er vestigingen zijn in meerdere landenwereldwijd.

Telecombedrijven
Een bedrijfstak die hier aan zeker voldoet is de telecom. Bedrijven die diensten op het gebied van de telecommunicatie aanbieden, vooral mobiele telefonie, wifi en (draadloos) internet. Een bedrijfstak dat hoofdvestigingen heeft in rijkere landen en bedrijven heeft die wereldwijd opereren en wereldwijd vestigingen hebben. De top 10 grootste telecombedrijven ter wereld zijn:
AT&T Inc. (T), Verenigde Staten;
Verizon Communications Inc. (VZ), Verenigde Staten;
Nippon Telegraph & Telephone Corp. (NTTYY), Japan;
-Deutsche Telekom AG (DTEGY),

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: