Kort overzicht na de verkiezing van de Duitse Bondsdag

kort-overzicht-na-de-verkiezing-van-de-duitse-bondsdag

05-11-21 10: 57: 00,

Goedendag, beste vrienden van het forum!

Wat is het meest urgente probleem op dit moment? Om het ronduit te zeggen: de welig tierende sprakeloosheid, de verdringing van het gesprek door statistische overbiedingsgevechten, het wegzinken van de dialoog in een loodzware vermoeidheid, in het algemeen, de emotionele en geestelijke splitsing van de maatschappij van mondiaal tot gezinsniveau. Alles wat over “Corona” kan worden gezegd, is al lang wetenschappelijk gezegd. Wat nu nog gezegd wordt, komt neer op een herhaling van het eeuwige zelfde, dat geen enkel perspectief meer toelaat.

Dus, wat te doen? Simpel gezegd, doorbreek deze cyclus: De dialoog zoeken, ruimte scheppen voor perspectieven die verder gaan dan “Corona”, beseffen dat er andere manieren zijn om met elkaar om te gaan en andere taken en problemen op te lossen dan het geschil over de “Corona”-statistieken.

Maar waar is die ruimte te vinden waarin meer mogelijk is dan zwijgen, proselitisme voor of tegen “Corona” of elkaar politiek en zelfs fysiek te lijf gaan?

Het antwoord hierop is even eenvoudig als waar: het is de ruimte van persoonlijke bekommernis die zich kan openen in de ontmoeting van persoon tot persoon.

Hierover zou nu veel gezegd kunnen worden, maar het enige dat doorslaggevend is, is waarschijnlijk om elkaar de gelegenheid te geven om zonder angst met elkaar te spreken – en dit paradoxaal genoeg – om de angsten van de eindtijd die zich verdicht hebben tot het Corona-syndroom vrijelijk te kunnen benoemen en in wederzijds begrip te overwinnen.

Dit gebeurt het beste in een persoonlijk gesprek.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: