China, Xinjiang en de genocide

china,-xinjiang-en-de-genocide

06-11-21 10: 45: 00,

De gebeurtenissen in Xinjiang en het lot van de Oeigoeren in de westelijke provincie van China vormen al jaren een vast onderdeel van de westerse berichtgeving. Verslagen over de vermeende buitensporige maatregelen van de Chinese regering en de daaruit voortvloeiende uitgebreide schendingen van de mensenrechten van de moslimminderheid hebben geleid tot talrijke veroordelingen van China voor de VN en hoorzittingen over deze kwestie in de Bundestag. De centrale beschuldiging tegen China is die van genocide op de Oeigoeren. Of deze beschuldiging inderdaad terecht is en welke conclusies de hoorzittingen over China in de Bondsdag toelaten, heeft Walther Bücklers onder meer voor de NachDenkSeiten onderzocht met een persoonlijke reis naar Xinjiang in mei van dit jaar.

Er is veel geschreven over Xinjiang en de vermeende mensenrechtenschendingen tegen de Oeigoerse minderheid in de afgelopen drie jaar. En voor iedereen die de westerse berichtgeving op de voet heeft gevolgd, moet er weinig twijfel over bestaan dat de ernstigste beschuldiging tegen de Chinese regering,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: