De huidige debatten over antisemitisme getuigen van een voortdurend onbegrip

de-huidige-debatten-over-antisemitisme-getuigen-van-een-voortdurend-onbegrip

06-11-21 01: 00: 00,

De aanslag in Hanau, het Mbembe-debat of de steeds terugkerende, meestal verhitte discussies over het Midden-Oostenconflict maken één ding duidelijk: we hebben dringend behoefte aan een gefundeerde discussie over de verbanden tussen antisemitisme en (anti-moslim)racisme. In het openbaar is de vraag of en hoe deze twee verschijnselen met elkaar kunnen worden vergeleken enorm controversieel, hetgeen een feitelijk en wetenschappelijk engagement lange tijd heeft bemoeilijkt. Sabine Schiffer en Constantin Wagner, door hun onderzoeksresultaten en hun boek “Antisemitisme en Islamofobie. A Comparison” om een basis te leggen voor een nieuwe, onbevangen discussie.

De afgelopen jaren zijn steeds weer nieuwe en uiteindelijk dezelfde debatten gevoerd over antisemitisme, dat nog steeds bestaat – zij het niet noodzakelijkerwijs overal waar het wordt vermoed of beweerd, en in plaats daarvan op veel plaatsen waar het niet wordt ontkracht. In wat volgt, richten wij ons meer op de onzekerheden in de debatten en proberen zo de taak opnieuw te benaderen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: