Million Mask March demonstranten slaags met politie in Londen

million-mask-march-demonstranten-slaags-met-politie-in-londen

06-11-21 08:06:00, Er zijn schermutselingen uitgebroken tussen de politie en deelnemers aan de jaarlijkse Million Mask March in Londen. Anti-establishment demonstranten staken vuurwerk af naar agenten en verbrandden een beeltenis van de Britse premier Boris Johnson, bericht Rt.com.

Demonstranten marcheerden vrijdag over Parliament Square, Trafalgar Square en Oxford Street ter gelegenheid van de jaarlijkse Million Mask March, die elk jaar op 5 november grote demonstraties trekt tegen de te ver doorgeschoten overheid, inkomensongelijkheid en, meer recentelijk, Covid-19 beperkingen.

Veel demonstranten droegen Guy Fawkes-maskers ter ere van het fictieve anti-regeringspersonage uit Alan Moore’s stripboek “V for Vendetta”, op de herdenkingsdag van de echte Fawkes.

Clashes between police and the Million Mask March protesters in Parliament Square, London pic.twitter.com/uTiqJICpQP

— RT UK (@RTUKnews) November 5, 2021

“Boris lied, people died”, scandeerden demonstranten terwijl ze door de straten trokken. Op een bepaald moment verbrandde een groep demonstranten een beeltenis van Johnson uit protest tegen de Covid-beperkingen van het land.

‘Million Mask March’ protesters set a dummy apparently designed to look like PM Boris Johnson on fire pic.twitter.com/jALQT5nahn

— RT UK (@RTUKnews) November 5, 2021

Uiteindelijk trok de politie op de menigte toe en kwam in botsing met enkele demonstranten nadat vuurwerk was afgestoken, waarvan sommige naar verluidt dicht bij agenten en andere personen.

Riot police and fireworks.
This is going to get interesting. pic.twitter.com/BxHUKr2VfG

— Ali. (@ali__samson) November 5, 2021

During this withdrawal, powerful fireworks were being thrown at officers, pic.twitter.com/Zw7ejO8EHP

— Chris Hobbs (@obbsie) November 5, 2021

De Metropolitan Police zei in een verklaring dat haar agenten gedwongen waren “in te grijpen” nadat “een menigte op Parliament Square op gevaarlijke wijze vuurwerk en vuurpijlen had afgestoken”. De politie zei dat ze zich in de menigte begaven om “al het vuurwerk te verwijderen en te voorkomen dat mensen gewond raken”.

Er is een samenscholingsverbod van kracht voor verschillende gebieden in Westminster. “Agenten zijn in gesprek met degenen op Parliament Square en zullen hen op de hoogte brengen van dit verbod”, twitterde de Metropolitan Police.

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend,  » Lees verder

%d bloggers liken dit: