40 jaar protest tegen de uitbreiding van de luchthaven van Frankfurt en zeer jonge vragen

40-jaar-protest-tegen-de-uitbreiding-van-de-luchthaven-van-frankfurt-en-zeer-jonge-vragen

07-11-21 10: 45: 00,

De beweging tegen de Baan West, die in de 1980s meer dan een regionaal fenomeen was, is gedeeltelijk in de vergetelheid geraakt. Vaak herinnert men zich alleen de schoten die tijdens een nachtelijke demonstratie door 1987 op politieagenten werden afgevuurd. Maar de evacuatie van het huttendorp 1981 bijvoorbeeld, die tienduizenden mensen op de been bracht, was voor veel betrokkenen een belangrijke politieke gebeurtenis. Het debat over militantisme in die tijd kan ook nu nog van belang zijn. Door Wolf Wetzel.

2 november was de 40 verjaardag van de gewelddadige uitzetting van het huttendorp bij de luchthaven van Frankfurt. Tijd. De bewoners van het huttendorp werden volkomen verrast toen honderden politieagenten om negen uur ’s morgens het dorp omsingelden en de bewoners van het terrein verdreven. Kort daarna beginnen graafmachines en opruimmachines met het afbreken van de hutten. Het Burgerinitiatief (BI) vaardigt een landelijk alarm uit, dat tot in de middaguren door meer dan 10.000 mensen wordt gevolgd. Er zijn brute politie-uitvallen door SEK-eenheden, waaronder het gebruik van gasgranaten en ‘pepperfog’.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: