Sta je achter me?

sta-je-achter-me?

07-11-21 10:44:00,

Aan degenen die om anderen geven. Zij die vriendelijk zijn. Zij die inclusief zijn. Waar ben je? schrijft Lucy Davies.

Je staat zo trots voor alles.

Zwart?
Ik sta achter je.
Homo?
Ik sta achter je.
Trans?
Ik sta achter je.
Gehandicapt?
Ik sta achter je.
Veganist?
Ik sta achter je.
Activist?
Ik sta achter je.

Niet akkoord met de regering injectie?

JIJ VERDIENT ALLES WAT JOU TOEKOMT, JIJ TRUMP-LIEFHEBBENDE RECHTSE EGOÏSTISCHE SAMENZWERINGSTHEORETICUS ANTI-VAX REFUSENIK. HET KAN ME NIET SCHELEN DAT JE VECHT VOOR VRIJHEID – JE BENT EEN FASCIST! De Guardian zei het.

Wat is dit? Hersenspoeling? Niet in mijn achtertuin’? Angst om je kop boven het maaiveld uit te steken en je aan te sluiten bij de gekken die de afgelopen twee jaar op hun donder hebben gekregen omdat ze de bullshit hebben benoemd?

Hoe kan een vaccinpaspoort besmetting voorkomen als het vaccin dat niet doet? Los dat alsjeblieft voor me op.

Niet met een van de standaard antwoorden uit een weekendkrant’s ‘gratis bijlage met dingen die je moet zeggen als een samenzweringstheoreticus je in een hoek drijft’ zinnen.

Ik bedoel echt.

Een logisch, rationeel, van je eigen verstand antwoord.

Ben je bereid in te zien dat dit niet over gezondheid gaat? Dat dit gaat over verdelen, vooroordelen en discriminatie? De dingen waar jij zo luid en tegen strijdt?

Denk je dat het aanvaardbaar is dat er een medische apartheid plaatsvindt? Dat sommige van je vrienden en misschien familie al worden behandeld als tweederangs burgers?

Als we een winkel niet meer in kunnen… Zal je dan je stem gebruiken?
Als we niet meer kunnen reizen… Zal je dan stemmen met je voeten?
Als we onze baan verliezen… Zet je dan je reputatie op het spel?

De propagandamachine zal haar leugens blijven uitspuwen, net als tijdens elke andere oorlog en elke andere aanval op minderheidsgroepen; allen voor wie je vecht en met wie je vandaag staat, in het volste ongeloof dat de gelijken van elke groep in elk tijdperk mogelijk de kant van de onderdrukkers hebben gekozen – hun oorverdovende stilte alleen al doet vaak het werk voor hen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: