De Australische regering staat voor een zee van ellende

de-australische-regering-staat-voor-een-zee-van-ellende

08-11-21 07: 40: 00,

De normaal zo rustige wateren van het Australische politieke leven hebben de afgelopen week een ruw ontwaken gehad. De Franse president Emanuel Macron werd geïnterviewd door een groep Australische verslaggevers. Hem werd gevraagd of hij dacht dat hij was voorgelogen door Scott Morrison, de Australische premier, over de kwestie van de annulering van de Australische bestelling van in Frankrijk gebouwde onderzeeërs. In een antwoord dat sindsdien bijna elke dag uitgebreid is heruitgezonden, antwoordde Macron: “Nee, hij dacht niet dat hij was voorgelogen, hij wist het.

De kwestie was om verschillende redenen aan de orde. Australië had onlangs aangekondigd dat het de bestelling van $90 miljard voor in Frankrijk gebouwde conventionele onderzeeërs zou annuleren. In plaats daarvan zou het onderzeeboten met nucleaire aandrijving bestellen die hetzij door de Britten hetzij door de Amerikanen zouden worden gebouwd. Australië heeft momenteel geen enkele capaciteit om onderzeeërs met nucleaire aandrijving te bouwen.

De vraag aan Macron kwam voort uit de Australische vraag of de Fransen op de hoogte waren van de Australische beslissing om in Frankrijk gebouwde onderzeeërs te kopen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: