Het bevorderen van morele bekwaamheid kan ons helpen weerstand te bieden aan paniekzaaierij

08-11-21 12: 01: 00,

Gepubliceerd op 8 november 2021 door CS.

Uittreksels:

Onzekerheid, angst

Hoe staan paniek en morele competentie met elkaar in verband? Om dit te begrijpen, moeten we eerst emotionele reacties zoals paniek en de voorlopers daarvan, onzekerheid en angst, beter begrijpen. Angst is een dubieuze zegen. Enerzijds kan het ons beschermen wanneer een snelle reactie nodig is in geval van gevaar. Maar het kan ons ook schaden of zelfs doden als het ons verhindert de dreiging te begrijpen en ons verkeerde beslissingen doet nemen. Als we bijvoorbeeld een slang tegenkomen, wordt ons lichaam geactiveerd om ofwel de dreiging te bestrijden ofwel ervoor te vluchten. Beide reacties kunnen ons leven redden,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: